Hoezo een wijkwinkel in Schollevaar?Gemeente Capelle aan den IJssel, woningcorporatie Havensteder en de Ontmoetingskerk willen graag iets meer betekenen voor de bewoners van de wijk Schollevaar. Uit die gezamenlijke wens is het idee van een wijkwinkel in Schollevaar voortgekomen. De gemeente en de woningcorporatie zorgen hierbij voor het pand en de faciliteiten, de Ontmoetingskerk zorgt voor de vrijwilligers. Al negen jaar kunnen wijkbewoners terecht in Wijkwinkel Schollevaar. De afgelopen jaren is wel gebleken dat de wijkwinkel een belangrijke maatschappelijke en sociale functie vervult.

Wie zijn wij?

De meeste vrijwilligers komen uit de Ontmoetingskerk en uit de wijk zelf. Wij willen geen loket zijn, waar men op zijn horloge kijkt, omdat er zo weinig tijd voor u is. Wij stellen u als persoon centraal en zien u niet als een nummer. Wij bieden een luisterend oor, helpen u aan informatie en bij het invullen van formulieren. Het leven lijkt soms een oerwoud. Wij willen samen met u daarin de weg proberen te vinden. Van dichtbij en met onze ervaring zie je de paden erdoorheen beter. 

Binnen komen? Doen!

Soms lopen mensen wel vier keer onze deur voorbij, voordat ze eindelijk binnen komen. Het valt niet mee om al je gegevens en je problemen op tafel te leggen. Dat snappen wij. Drink eerst eens alleen een kop koffie of thee, bekijk rustig onze folders en de (gratis) minibieb of haal plastic afvalzakken. Dan zult u merken, dat er heel veel mensen met problemen zijn die wij helpen. Wij kijken nergens van op en helpen u graag.

Alleen als u om hulp vraagt, kunnen wij u helpen!

Adres Wijkwinkel Schollevaar:
Picassopassage 33, Capelle aan den IJssel
Meer informatie