Belastingdagen 2016Dit jaar hebben we het extra druk gehad met de belastingdienst. Allereerst de belastingaangifte over 2015. Daarvoor konden de vrijwilligers gelukkig weer een cursus krijgen. Daarna de aanmeldingen registreren en veel Digid-codes aanvragen en/of controleren. Op de vier belastingdagen hebben we meer dan 250 cliënten uit Capelle ter zijde kunnen staan bij hun aangifte. Er was daar ook dit jaar weer zo'n goede sfeer onderling! Iedereen was met plezier bezig. Helaas viel de uitslag voor sommige mensen tegen, maar toch was iedereen blij, dat er geholpen werd.

Maar ook landelijk droegen we ons steentje bij. De belastingdienst is namelijk bezig met het promoten van het digitaal invullen en de berichtenbox. Dat laatste is een digitale 'brievenbus', waarbij de inhoud van blauwe 'enveloppen' op de computer verschijnt. Die omslag van papier naar digitaal is voor veel mensen heel moeilijk. Daarom hebben we aan de bel getrokken en één van onze vrijwilligers werd in Utrecht uitgenodigd om o.a. aan de onderdirecteur van de belastingdienst uit te leggen waar de pijnpunten liggen. Daarna zijn er ook nog mensen van de belastingdienst in de Wijkwinkel geweest. Ze spraken daar met door ons geselecteerde cliënten die geen financiële mogelijkheden hebben om een pc aan te schaffen, die beperkt zijn in hun denk- of gezichtsvermogen of die al op leeftijd zijn en al die nieuwigheid maar moeilijk vinden. Al hun opmerkingen werden meegenomen. 

Verder gingen we nog samen met een cliënt naar Utrecht om een in ontwikkeling zijnde belastingapp uit te proberen. Ook daar bleek dat het heel moeilijk is om van concreet papier naar iets op een digitaal apparaat te gaan. Het was mooi om zo als Wijkwinkel de stem te kunnen zijn van hen die vaak niet gehoord worden.

Adres Wijkwinkel Schollevaar:
Picassopassage 33, Capelle aan den IJssel
Meer informatie

Openingstijden_klein